Motorsport

Nano-teknik för Motorsport

AR9100 Nanoborate – används med fördel i alla smörjande vätskesystem för att minska friktionskoefficienten till så lite som 0,003. Minskar värme upp till 40%, eliminerar korrosion, förlänger oljebytes intervall, minskar slitaget upp till 90% och minskar energiförbrukningen. Utmärkt till dom svåraste smörjningsutmaningarna i motorer och växellådor. AR9300 rekommenderas där det behövs ett ultimat skydd eller hög prestanda.

AR9300 Complex Nanoceramic – nanokeramiska friktionsmodifieringsmedel är nästa generation av reparativ teknik som återuppbygger slitna friktionsytor. Testad vid fem gånger hårdhet hos värdmetallen. AR9300 är lämplig för extrema miljöer, höga temperaturer och höga belastningar. AR9300 omfattar 10 år av utveckling och har resulterat i en kemisk förening som innehåller över ett dussin noggrant utvalda element som är reducerade till nano partikelstorlek, där dom samarbetar för att bilda en jonbindning med metallegeringen som sedan bildar en ny yta 5 gånger hårdare än värdmetallen och med en häpnadsväckande friktionskoefficient på endast 0,003. Detta är en banbrytande prestation inom tribologi och friktionsminskning.

AR6200 Fuel Modification Complex – förhindrar samt förebygger att bränslen försämras, eliminerar skadligt vatten, agglomerering, avsaknaden av smörjning, samt smuts etc. Detta påverkar bränsleförbrukning, injektorernas liv, motorns prestanda, effekt, utsläpp och så vidare. AR6200 är en avancerad behandling som löser dessa stora begränsningar i kolvätebaserade bränslen.

AR8200 High Performance Grease – utklassar alla moly och EP fetter. Överlägset skydd och prestanda för nav, leder och lager. Kan enkelt förlänga smörjningens livslängd 3 till 6 gånger.

AR8300 Severe Duty Biodegradable Synthetic Grease – för järnvägsrälsar och hjul med flänssmörjning – fördubblar livslängden på böjda järnvägsskenor samt hjul. Utvecklad med över ett dussin komplexa nanomineraler. Perfekt för alla typer av friktionshöga zoner.

AR2500 Assembly Lube – är ett mångsidigt, nano volframdisulfid (WS2) baserat monteringssmörjmedel. WS2 är en av de mest smörjande ämnena i världen och ger överlägsen prestanda jämfört med molybden, grafit, Teflon ® eller borsyra på varje aspekt. Den smörjande, micro tunna filmen har en extremt låg friktionskoefficient (0,03 dynamisk, 0,07 statisk) som förhindrar stickning och slitage.

Det finns en stor chans att det vinnande teamet använder en produkt som utvecklats av Archoil. Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information.